Laatste update 10:01
105

Trump legt link tussen massamoord Florida en Rusland-onderzoek FBI

Volgens de Amerikaanse president Donald Trump had de massamoord op de school in Florida voorkomen kunnen worden, als de FBI meer tijd in de dader had gestoken in plaats van in het onderzoek naar Trumps samenwerking met de Russen. Dat schreef Trump zaterdagnacht op Twitter.

Triest dat de FBI alle signalen rond de schutter op de school in Florida heeft gemist. Dat is onaanvaardbaar. Ze besteden te veel tijd aan het zoeken naar bewijzen van Russische samenwerking met het Trump-campagneteam. Er is geen samenwerking. Hou je bezig met je kerntaak en maak ons allemaal trots.

Met de tweet reageert Trump op een bericht van de FBI dat de massamoord mogelijk voorkomen had kunnen worden. Al op 5 januari ontving de FBI een waarschuwing over de dader, maar die werd vervolgens niet nagetrokken. Bij de moordpartij vielen deze week zeventien doden. Nog eens vijftien anderen raakten gewond. Na het bloedbad bezocht Trump enkele gewonden. Daarbij kreeg hij de nodige kritiek te verduren omdat hij vervolgens breeduit lachend op de foto ging.

cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (105)