Laatste update 23:01
94

Trump mogelijk in grote problemen: oud-advocaat legt schuldbekentenis af

Hoewel het al vanaf zijn presidentscampagne rommelt rondom de Amerikaanse president Donald Trump, lijkt hij nu in echt zwaar weer terecht te komen. Zijn ex-advocaat, Michael Cohen, meldde zich eerder bij de FBI en heeft nu een schuldbekentenis afgelegd in ruil voor mogelijke strafvermindering. Wat de deal die hij eventueel gesloten heeft met de procureur generaal precies inhoudt is nog niet openbaar gemaakt, maar dat de consequenties voor Trump groot kunnen zijn, is duidelijk.

Cohen lekte onlangs een tape waarop te horen is hoe hij met Trump bespreekt zwijggeld te betalen aan een naaktmodel. Ook liet hij weten dat Trump wel degelijk wist van de ontmoeting tussen zijn campagneteam en een Russische delegatie. Waarom Cohen zich tegen zijn voormalige opdrachtgever heeft gekeerd is niet duidelijk. Volgens zijn eigen advocaat wil hij slechts de waarheid boven tafel krijgen, of wellicht wil hij zijn eigen straf ontlopen.

Onderdeel van de gesprekken met de FBI zou de duur van een mogelijke gevangenisstraf voor Cohen zijn. Zelf wil hij niet langer dan drie jaar brommen, de FBI zou minstens 50 maanden eisen. Daarnaast zou hij zich zorgen maken om zijn vermogen en de angst dat zijn familie met niets achter zou blijven. Door schuld te bekennen is een rechtszaak minder onduidelijk en zijn er meer mogelijkheden om tot afspraken te komen.

Bronnen: CNN, NOS

Cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (94)