Laatste update 12:10
31

Trump nodigt rechtse zeloten uit: handgemeen bij persconferentie

President Trump nodigde donderdag zijn belangrijkste bondgenoten uit. Uiterst rechtse influencers, complotdenkers en andere provocateurs kwamen naar het Witte Huis voor een ‘Social Media Summit’. Na afloop gaf Trump een persconferentie. Een van de door Trump uitgenodigde rechtse mediapersoonlijkheden wilde daar op de vuist gaan met een verslaggever, terwijl een andere rechtse activist schreeuwde: ‘Fake news is over’. New York Times-verslaggever Katie Rogers maakte een video.

De schoolpleinachtige woordenwisselingen en scheldpartijen tegen de traditionele media vormden een passende afsluiting van de ‘Social Media Summit’. Voor deze bijeenkomst had het Witte Huis opmerkelijk genoeg geen vertegenwoordigers van techbedrijven als Google en Facebook uitgenodigd. In plaats daarvan mochten talloze figuren die uit de krochten van rechts Twitter waren komen kruipen, acte de présence geven.

Poortwachters
In een toespraak, waarin hij onder meer uitweidde over zijn haar (“echt”), huisvliegen (“Ik houd niet van vliegen”) en zijn spelfouten in tweets (“Ik ben een goede speller”), stak Trump de loftrompet over zijn gehoor. “Jullie dagen de poortwachters van de media en de corporate censors uit om de Amerikaanse bevolking de waarheid te vertellen.”

Trump prees onder meer de conservatieve activist James O’Keefe, wiens organisatie Project Veritas twee jaar geleden probeerde een nepverhaal over een tienerzwangerschap geplaatst te krijgen in de Washington Post. Andere aanwezigen waren onder meer Ali Alexander (die de leugen verspreidt dat de Democratische senator Kamala Harris niet Amerikaans is) en Jim Hoft van The Gateway Pundit, een conservatieve site die grossiert in complottheorieën over schietpartijen, Hillary Clinton en verkiezingsfraude.

Foto: US State Department

Geef een reactie

Laatste reacties (31)