9

President Trump neemt juridische actie tegen kattenspelletje op het internet

Een puber die een website maakte, waarin je met de pootjes van een poes het hoofd van Donald Trump kan meppen, is juridisch in de problemen gekomen met de advocaten van de Amerikaanse president. De 17-jarige Lucy uit San Francisco maakte de website TrumpScratch.com als een grapje om beter te leren programmeren. Drie weken nadat haar website af was moest ze hem offline halen omdat ze ‘cease and desist’ brieven kreeg van de advocaten van een ‘bekende zakenman en televisiester’.

Lucy veranderde de naam van de website in Kittenfeed.com op het advies van een familieadvocaat, maar dit was niet genoeg voor Trump. Wederom werden er juridische dwangbrieven verstuurd om de site offline te halen.

De site kan nu alleen nog bezocht worden via het web archief, maar een youtube video laat zien hoe het spelletje eruitzag.

In een email aan de Amerikaanse krant The Observer schrijft Lucy het volgende: ‘Het is zo zielig dat deze regering zich meer focust op leuk gevonden worden, echt nieuws in de doofpot stoppen, en sites zoals de mijn uit de lucht halen omdat ze hem slecht voor de dag zouden laten komen.’ Ze vertelde The Observer dat ze de website ging sluiten om verdere juridische verwikkelingen te voorkomen, maar noemde de tussenkomst van de advocaten buitensporig:

In de tussentijd is hij aan het tweeten over de kijkcijfers van The Apprentice, en verstuurt hij machtsdronken tweets over het afluisteren van telefoons.

Wat Trump ook probeerde te bereiken met de juridische stappen, het tegenovergestelde is gebeurd: de website is inmiddels sinds de eerste berichtgeving 50.000 keer bezocht.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)