Laatste update 21:18
42

Trump ontslaat hoofd communicatie Scaramucci na 10 dagen

Het ‘You’re fired’-beleid waarmee hij als presentator van een reality show beroemd mee werd en de kijkers aan de tv wist te kluisteren, houdt Trump als president stug vol. Volgens de New York Times heeft de president nu besloten Anthony Scaramucci, die hij tien dagen geleden aanstelde als hoofd communicatie van het Witte Huis, weer uit zijn functie te ontheffen.

Scaramucci, een Wall Street investeerder die carrière maakte via zakenbank Goldman Sachs, werd benoemd als opvolger van Sean Spice en zwoer af te rekenen met de cultuur van lekken in de regering van Trump. Op zijn verzoek werd de stafchef van het Witte Huis Reince Priebus ontslagen, evenals woordvoerder Sean Spice. Priebus werd opgevolgd door Kelly, een oud-generaal met net als Scaramucci weinig politieke ervaring. Volgens de New York Times, die het ontslag meldt op basis van drie anonieme bronnen, is Scaramucci ontslagen op aandringen van Kelly.

Scaramucci baarde in zijn ultrakorte loopbaan als hoofd communicatie onder meer opzien door tegenover de New Yorker een scheldpartij met ongekende grofheden af te vuren over zijn nieuwe collega’s.

Het ontslag van is niet officieel bevestigd door het Witte Huis, evenmin is duidelijk of Scaramucci aan het Witte Huis verbonden blijft in een andere functie of geheel vertrekt.

cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (42)