23

Trump ontslaat minister, draagt eigen arts aan als opvolger

De ontslagreeks in het Witte Huis van Donald Trump zet voort. Het laatste slachtoffer van Trumps opruimwoede is David Shulkin, de minister van Veteranenzaken. Trump heeft inmiddels al een opvolger voorgedragen: zijn eigen huisarts Ronny Jackson.

Jackson is al langer verbonden aan het Witte Huis, hij was bijvoorbeeld ook de persoonlijke arts van Trumps voorganger Barack Obama. Voor die tijd was hij in dienst bij de strijdkrachten en diende onder andere in Irak. Eerder dit jaar kwam Jackson in het nieuws toen hij een zeer Noord-Koreaans aandoende persconferentie gaf waarin hij de fysieke gezondheid van Donald Trump prees.

Dat David Shulkin het veld moest ruimen zou volgens anonieme bronnen te maken hebben met dat hij ‘een onzekere factor’ geworden was. Zo kwam Shulkin onder vuur te liggen nadat bleek dat hij tijdens een zakelijke reis naar Europa vooral de toerist had uitgehangen en zich had beziggehouden met winkelen.

Shulkin is het 22ste staflid van Trump dat al dan niet gedwongen vertrekt, sinds Donald Trump het Witte Huis betrad, nu iets meer dan een jaar geleden.

Afbeelding: Business Insider

Bron: De Volkskrant 

Geef een reactie

Laatste reacties (23)