Laatste update 16:33
14

Trump opnieuw beschuldigd van verkrachting

De Amerikaanse president Trump is opnieuw beschuldigd van verkrachting. In een schokkend en briljant geschreven relaas in New York Magazine beschrijft de schrijfster E. Jean Carroll de ‘afgrijselijke mannen’ in haar leven en het seksuele geweld waaraan ze haar blootstelden. Op nummer 20 in de lijst staat Donald Trump, die haar 23 jaar geleden verkracht zou hebben in een kleedkamer van het chique warenhuis Bergdorf Goodman.

Jean Carroll sluit daarmee aan in een lange rij van minstens 20 vrouwen die openlijk verklaringen aflegden over seksueel wangedrag door Trump. Het is de derde beschuldiging van verkrachting tegen Trump. Twee eerdere beschuldigingen werden ingetrokken. De eerste was afkomstig van zijn ex-vrouw Ivana Trump. De tweede beschuldiging van een anoniem slachtoffer stelt dat Trump haar in 1994 verkracht zou hebben op een feestje van Jeffrey Epstein (veroordeeld kindermisbruiker en goede vriend van Trump, red.) toen ze slechts 13 jaar oud was. Ze trok de beschuldiging vorig jaar in. Volgens haar advocaat omdat ze ernstig bedreigd werd.

Trump ontkent de beschuldigingen en claimt Jean Carroll nooit ontmoet te hebben, ook al bestaat er fotografisch bewijs van het tegendeel.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)