Laatste update 21:11
44

Trump en Poetin lijken zo weggelopen uit een scène van House of Cards

De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens de G20-top voor het eerst in functie zijn collega Vladimir Poetin ontmoet. De hele wereld hield de ogen op de ontmoeting gericht, onder meer vanwege mogelijke Russische inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen door de Russen en de banden tussen Rusland en Trumps campagneteam. Grote vraag: hoe zou de ontmoeting verlopen, en hoe is de sfeer tussen Trump en Poetin? De uitkomst: House of Cards-fans hebben het allemaal al eens eerder gezien. Zoals menig twitteraar reeds heeft geconcludeerd, heeft de ontmoeting tussen Trump en Poetin namelijk veel weg van een scène uit House of Cards.

In de serie speelt acteur Lars Mikkelson de president van Rusland, Viktor Petrov. De president heeft eigenlijk geen zin in een publieke ontmoeting met de Amerikaanse president, Frank Underwood. De gelijkenis met Trump en Poetin is te treffend om onbenoemd te laten.

Wat betreft Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen ontkent Poetin iedere vorm van inmenging, zo heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov bekend gemaakt. Trump zou Poetins versie van de waarheid hebben “geaccepteerd”, schrijft persbureau The Associated Press. Het Kremlin heeft eerder al ontkent dat Russische hackers zich met de verkiezingen in de Verenigde Staten zouden hebben bemoeid.

Alle gekheid op een stokje

Niet alleen sinds zijn presidentschap, maar ver daarvoor al, zorgt Donald Trump voor veel (leed-)vermaak. Of het nu zijn abominabele speeches zijn, de wijze waarop hij handen schudt of zijn hysterische tweets, media krijgen er maar geen genoeg van. Naomi Klein, de Canadese journalist en schrijfster van onder meer The Shock Doctrine, waarschuwt in een gesprek met Owen Jones voor de grootste afleidingsmanoeuvre ooit. Want terwijl alle ogen gericht zijn op the real life soap genaamd ‘Trumps Ego’, zijn de republikeinen bezig met het doorvoeren van de grootste belastingverlichting ooit en het afbreken van milieuwetgeving, terwijl iedereen afgeleid de andere kant op kijkt.

Geef een reactie

Laatste reacties (44)