Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump: Rusland moet in de G7

  •  
08-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
russiaG7
De sfeer in de aanloop naar de G7-top, met het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Verenigde Staten en gastland Canada was al goed verziekt na de Amerikaanse aankondiging om importheffingen te verhogen voor staal- en aluminiumproducten uit Canada, Mexico en de Europese Unie, maar net voordat Trump de helicopter in stapte gooide hij olie op het vuur door te roepen dat Rusland tot de besprekingen zou moeten worden toegelaten:
In een onsamenhangend betoog noemde Trump zichzelf ‘de grootste vijand van Rusland’, claimde hij – in weerwil van al het bewijs van Russische betrokkenheid bij het hacken van de DNC-campagne – dat Poetin dolblij zou zijn geweest met Hillary Clinton als president en riep hij op om Rusland bij de gesprekken te betrekken.
Het topoverleg tussen de zeven landen werd sinds 1998 incidenteel uitgebreid met deelname van Rusland, dan sprak men van de G8. Nadat Rusland in 2014 met geweld de Krim annexeerde, werd de G8-top in Sotsji afgelast en besloten de andere landen om ‘voorlopig’ niet meer samen te werken met Rusland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.