Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump stuurt bommenwerpers en vliegdekschip richting Iran

  •  
06-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
204 keer bekeken
  •  
USA KUWAIT DIPLOMACY

© 2018-09-05 14:37:20 epa06999635 US President Donald J. Trump (2nd R) speaks as he meets with the Emir of Kuwait Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah in the Cabinet Room of the White House,

De Verenigde Staten zijn op ramkoers met Iran. Zondagavond werd bekend dat het Amerikaanse leger een oorlogsschip en bommenwerpers richting Iran stuurt ‘als waarschuwing’, aldus veiligheidsadviseur John Bolton:
"Ik wil Iran waarschuwen geen aanvallen op belangen van de VS of zijn bondgenoten uit te voeren, want die zullen met meedogenloze kracht worden beantwoord."
De stap is volgens Bolton – die al jaren een gewapende strijd met Iran propageert – een ‘antwoord op een aantal verontrustende en escalerende aanwijzingen en waarschuwingen’ vanuit Iran, maar ging daarbij niet in op wat die aanwijzingen dan zouden zijn. Het is de zoveelste escalatie van de Amerikanen in de toch al moeizame relatie met Iran. Twee weken geleden verklaarde de VS dat het geen uitzonderingen meer maakt op de sancties tegen de Iraanse olie-industrie en vorige maand benoemde het de Iraanse Revolutionaire Garde tot terroristische organisatie. Vorig jaar trok de VS zich al terug uit het nucleaire akkoord met Iran.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.