Laatste update 17:23
73

Israël sluit Democratische politici buiten op verzoek Trump

Donald Trump heeft Israël opgeroepen om twee Democratische politici uit het Huis van Afgevaardigden niet toe te laten. Berichten dat de president een buitenlandse mogendheid wilde vragen om zijn eigen volksvertegenwoordigers te weren lekten afgelopen weekend uit en werden ten stelligste ontkend door het Witte Huis, maar Trump komt er vandaag in een tweet ronduit voor uit dat hij de vrouwen – niet toevallig onderdeel van ‘the squad’ en de enige moslima’s in het congres – vijandig gezind is:

Het zou veel zwakte tonen als Israël Rep. (Representative, red) Omar and Rep. Tlaib een bezoek zou toestaan. Ze haten Israël en alle Joodse mensen, en er is niets dat gedaan of gezegd kan worden om hen van gedachten te doen veranderen. Het zal moeilijk worden voor Minnesota en Michigan om hen herkozen te krijgen. Ze zijn een schande!

De Israëlische regering heeft het bezoek ook daadwerkelijk geblokkeerd, dat bevestigt de Israëlische staatssecretaris van Buitenlandse Zaken.

Het is niet de eerste keer dat Trump de vrouwen valselijk van antisemitisme beschuldigt. In juli beweerde hij dat Omar het over ‘evil jews’ gehad zou hebben, terwijl ze alleen mensenrechtenschendingen door Israël als ‘evil doings’ had beschreven:

Een voormalige Israëlische ambassadeur moedigde Omar en Tlaib juist aan om vooral wel te komen en het gesprek aan te gaan:

Geef een reactie

Laatste reacties (73)