Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump vraagt Macron Europese Unie te verlaten

  •  
29-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
35886716836_d33fc917eb_z
Voor zover het nog niet duidelijk was dat de Amerikaanse president Donald Trump geen groot voorstander is van een sterk Europa, heeft hij die twijfels nu definitief weggenomen. Tijdens een diner op het witte Huis zou hij de Franse president Emmanuel Macron hebben gevraagd of hij de Europese Unie zou willen verlaten. In ruil daarvoor zou Trump hem een beter handelsakkoord met de Verenigde Staten hebben beloofd. Een woordvoerder van het Witte Huis ontkende het gerucht niet, maar wilde niet ingaan op de inhoud ervan.
Al langer vuurt Trump verwijten vanaf de andere kant van de Atlantische Oceaan naar wat tot voor kort Amerika’s trouwste bondgenoten waren. Sinds het begin van zijn verkiezingscampagne moeten zowel de EU als de NAVO het ontgelden, deze week nog tijdens een politieke bijeenkomst in North Dakota. Trump zei bij die gelegenheid: ‘De Europese Unie is opgericht om misbruik te maken van de Amerikaanbse spaarpot.’ Hij beklaagde zich even later over het handelstekort van 150 miljard euro dat zijn land heeft ten opzichte van de Europese Unie.
cc-foto: Chairman
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.