Laatste update 12:16
49

Trump: als ik iemand neerknal stemmen ze nog op me

De Republikeinse pre­si­dents­kan­di­daat, zakenman en blaaskaak Do­nald Trump barst van het zelfvertrouwen nu de peilingen hem al tijden gunstig gezind zijn. Trump gelooft dusdanig po­pu­lair te zijn dat de kiezers hem zelfs een moord zouden vergeven. Op cam­pag­ne in de Ame­ri­kaan­se staat Iowa zei hij za­ter­dag, ter­wijl hij een denk­beel­dig vuur­wa­pen in de hand hield:

Ik zou midden op Fifth Ave­nue kun­nen staan en ie­mand kunnen neer­schie­ten en nog zou dat mij geen kie­zers kos­ten.

De andere koplopen in de Republikeinse peilingen is Ted Cruz, die droogjes reageerde op de uitlatingen van Trump:

Luister, ik zal Donald voor zichzelf laten spreken, maar ik kan wel zeggen dat ik totaal niet van plan ben om iemand neer te schieten deze campagne.

In de Amerikaanse presidentsverkiezingen worden publieke steunbetuigingen of endorsements van beroemdheden zeer belangrijk geacht. Afgelopen week schaarde de oud-vice-presidentskandidaat Sarah Palin zich nog achter Trump, terwijl voormalig Fox News-kijkcijferkanon Glenn Beck zijn steun voor Cruz uitsprak.

Op Twitter doet momenteel onderstaande lijst van beroemde Trump-supporters de ronde. Naast flamboyante figuren als Tila Tequila, Mike Tyson en Hulk Hogan siert ook een bekende Nederlander de lijst: oud-MTV DJ en de ex van Patricia Paay, Adam Curry.

Geef een reactie

Laatste reacties (49)