Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump zet ontmanteling Obamacare door: miljoen minima als eerste de dupe

  •  
13-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
33422903232_115c7465c5_k
De Amerikaanse president Donald Trump is reeds begonnen met het ontmantelen van de Affordable Care Act, ook wel bekend als Obamacare: de zorgwet waarmee de vorige president het voor talloze Amerikanen mogelijk heeft gemaakt zich te verzekeren voor zorgkosten. Het afschaffen van Obamacare lukt Trump maar niet, maar dat weerhoudt hem er niet van zoveel mogelijk onderdelen ervan te ontmantelen. De slachtoffers nu: Amerikanen met een laag inkomen.
Als onderdeel van de ontmanteling, stopt de overheid nu met het verschaffen van miljardensubsidie aan zorgverzekeraars, die bedoeld zijn voor Amerikanen met een laag inkomen. Zo’n miljoen Amerikanen zullen hiermee hun zorgverzekering verliezen, aldus het Congressional Budget Office, het Amerikaanse Centraal Planbureau.
Het Congres is nooit officieel akkoord gegaan met de financiële steun voor zorgverzekeraars. Nu het Trump niet lukt Obamacare af te schaffen, heeft hij besloten het dan maar zo aan te pakken. Volgens vooraanstaande democraten straft Trump “het Amerikaanse volk voor zijn onvermogen het zorgstelsel te verbeteren”. NOS: Trump schrapt subsidies Obamacare voor zorgverzekering minima
cc-foto: Mark Simmons

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.