42

Tsipras en Varoufakis positief na overleg met ‘Europa’

Compromis lijkt in de maak

De Griekse premier Tsipras bracht woensdag een bezoek aan Brussel. Hij sprak met Europese Commissie-voorzitter Juncker en voorman van de Europese Raad Donald Tusk. Tsipras zei met een tevreden gevoel naar buiten te zijn gekomen na de gesprekken, die in de richting van een compromis wijzen.


De Grieken willen meer tijd om hun grote schuld aan de EU af te betalen en wensen dat een deel van de schuldenlast wordt geschrapt. Juncker gaf te kennen dat de EU zich in de kwestie “flexibel” zal opstellen, maar van een radicaal andere koers kan geen sprake zijn.

De Griekse minister van financiën Varoufakis bezocht de Europese Centrale Bank in Frankfurt op hetzelfde moment. Hij sprak van een “vruchtbaar overleg” met ECB’s president-directeur Mario Draghi over de verhouding tussen Griekenland, de eurozone en de ECB. Ook overlegt hij woensdagmiddag in Berlijn nog met de Duitse minister van financiën.

Eerder zei Varoufakis in gesprek met Minister Dijsselbloem dat de nieuwe Griekse regering niet van plan is de lopende afspraken met de geldschieters van de trojka te verlengen.

NOS: Griekse premier optimistisch na gesprekken Brussel

Geef een reactie

Laatste reacties (42)