26

TTIP stemming Europees Parlement afgeblazen

Teveel wijzigingsvoorstellen om stemming door te laten gaan... kritiek op het handelsverdrag blijft groot

De stemming over het vrijhandelsverdrag tussen Europa en Amerika, het veel bediscussieerde TTIP, gaat woensdag niet door.

De bedoeling was dat er op woensdag 10 juni in het Europees Parlement gestemd zou gaan worden over de TTIP-resolutie, maar een aantal afgevaardigden heeft nu besloten de stemming uit te stellen. De reden hiervoor is dat er teveel wijzigingsvoorstellen zijn. Dat schrijft de website Politico.

Er wordt woensdag nog steeds gedebatteerd over TTIP, maar er komt dus geen stemming.

TTIP, de afkorting van ‘Transatlantic Trade and Investment Partnership’ leidt al geruime tijd tot stevige discussie. Volgens de voorstanders van het vrije handelsverdrag leidt TTIP tot meer economische groei en meer banen voor de aangesloten landen, tegenstanders zijn vooral bezorgd over de gevolgen van TTIP voor onder andere natuur en milieu, omdat de Amerikaanse milieuregels minder streng zijn dan die in Europa en de regels voor TTIPP niet volgens Europese normen zullen worden vormgegeven.

In de hoop de invoering van TTIP tegen te gaan en te bekritiseren, organiseerden verschillende organisaties en instellingen eerder al een #TTIPalarm waarbij twitteraars politici oproepen tegen het handelsverdrag te stemmen. Het #TTIPalarm wordt georganiseerd door Milieudefensie, Transnational Institute, TNI, Foodwatch Nederland en FNV. Ook voor woensdag was een #TTIPalarm gepland.

Wanneer er wel gestemd gaat worden over het nieuwe handelsverdrag is onduidelijk.

Lees ook: ‘Handelsverdrag EU-VS moet worden bestreden’

Klik hier voor het bericht van de Volkskrant: ‘EU-parlement stelt stemming over TTIP uit’. Bekijk hier de geniale en vlijmscherpe TTIP uitleg van Arjen Lubach:

CC foto: Mehr demokratie

Geef een reactie

Laatste reacties (26)