Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Turkije bevestigt: gifgas ingezet bij aanval in Syrië

  •  
11-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
BELGIUM-SYRIA-POLITICS-PROTEST

© 2017-04-08 00:00:00 A demonstrator holds a placard reading "the lives of millions of civilians in danger in Syria because of the criminal Bachar al-Assad", during a demonstration in Brussels

Bij de luchtaanval in de Syrische provincie Idlib vorige week is het zenuwgas sarin gebruikt. Volgens de Turkse minister van Gezondheidszorg Recep Akdag hebben testen op slachtoffers dat bevestigd. Het vermoeden van het gebruik van sarin was er al, maar het staat nu dus officieel vast, na analyse van bloed- en urinemonsters van slachtoffers.
De Verenigde Staten en Ankara achten de Syrische regering schuldig aan de inzet van de chemische wapens. Zo’n 86 mensen, waaronder dertig kinderen, kwamen hierbij om het leven. De regering van Assad houdt echter voet bij stuk en ontkent verantwoordelijk te zijn.
Rusland – bondgenoot van Syrië – heeft inmiddels besloten dat het de Verenigde Naties om een onderzoek gaat vragen. Volgens Poetin was de gifgasaanval het resultaat van “een provocatie van rebellen”. Rusland verwacht dat er binnenkort opnieuw chemische wapens ingezet zullen worden in Syrië.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.