Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Turkije verbreekt banden met Khadaffi

  •  
04-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
khadaffi300_01.jpg
Minister van Buitenlandse Zaken: 'Nationale Overgangsraad is legitieme vertegenwoordiger van het Libische volk'
Turkije heeft alle diplomatieke banden het Libische bewind van Muammar Khadaffi verbroken, zo meldt het Parool op basis van Turkse bronnen. Na een bezoek van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken aan de Libische rebellenhoofdstad Benghazi is besloten over te gaan op het verbreken van alle contacten en het financieel ondersteunen van de Nationale Overgangsraad.
De minister van Buitenlandse Zaken, Ahmet Davutoglu, beloofde bij zijn bezoek aan Benghazi de Nationale Overgangsraad van Libië financieel te ondersteunen met 200 miljoen dollar.
Davutoglu noemde de Overgangsraad ‘de legitieme vertegenwoordiger van het Libische volk’ en riep Khadaffi op te vertrekken. In de Nationale Overgangsraad heeft het verzet tegen Khadaffi de krachten gebundeld.
Eerder beloofde Turkije Libië al te steunen met 100 miljoen dollar. Ook bood het land in juni Khadaffi ‘een garantie’ als hij het land zou verlaten. De Libische leider heeft hier nooit op gereageerd.
cc-foto: Joe Marinaro
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.