Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Turkije wil meer controle over Twitter

  •  
27-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
twitter.png
Turkije wil aanzetten tot protest via sociale media strafbaar stellen ... Regering wil dat Twitter kantoor opent in Turkije 
De Turkse regering heeft Twitter gevraagd om een kantoor te openen in Turkije zodat het land het bedrijf sneller kan bereiken bij incidenten. Dit heeft minister Binali Yildirim van Transport en Communicatie donderdag gezegd. Op die manier hoopt de staat meer controle te krijgen over het sociale netwerk.
Yildrim op NOS.nl:
Als we een aanvraag indienen, dan willen we iemand in Turkije hebben die deze informatie kan aanlever en. Er moet een gesprekspartner komen die onze klachten in behandeling kan nemen en die kan ingrijpen als er fouten zijn gemaakt. We hebben alle sociale netwerken laten weten dat ze zich naar de Turkse toestand moeten schikken als ze hier actief willen zijn.
Twitter wil vooralsnog geen commentaar geven op de oproep van Turkije. Volgens Reuters heeft Twitter geen plannen om een kantoor in het land te openen, maar Yildrim verwacht dat het social media bedrijf uiteindelijk wél meewerkt. Volgens de minister is de situatie anders op lange termijn niet houdbaar.
De Turkse regering overweegt om het via internet aanzetten tot opstand en protest strafbaar te maken.
De afgelopen weken zijn tientallen mensen gearresteerd wegens het tot protest aanzetten via Twitter. De Turkse president Erdogan liet de afgelopen weken tijdens de protesten een paar keer weten dat Twitter een van de oorzaken van het probleem was. Hij noemde Twitter en social media ‘de vloek van de huidige maatschappij’.
cc-foto: Khalid Albaih

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.