Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Turkse media: 'Nederlandse politie sloeg arrestant dood'

  •  
07-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
430 keer bekeken
  •  
ihsan_300.jpg
Beverwijkse amokmaker (22) overlijdt in politiecel
In de Turkse media is ophef ontstaan over de dood van de 22-jarige İhsan Gürz. Hij werd dit weekend door de politie opgepakt omdat hij zich misdroeg in een snackbar. De arrestatie ging gepaard met geweld omdat Gürz, die volgens berichten onder invloed verkeerde, zich verzette. Vervolgens werd hij dood aangetroffen in een politiecel in het bureau van IJmuiden.
Volgens de vader van Gürz werd zijn zoon in de cel gemarteld en was zijn neus gebroken. Ook zou er een schoenafdruk op de borstkas van het dode lichaam zichtbaar zijn, verklaarde hij tegenover RTV Noord-Holland. De zoon is inmiddels in begraven in Turkije maar foto’s zouden duidelijk zware verwondingen tonen. Justitie is een onderzoek gestart.
De Turkse media vertrouwen de zaak voor geen meter en pakken stevig uit. Ze refereren aan andere Turken die in Europese landen zijn overleden terwijl ze onder toezicht van de politie stonden. Het voorbeeld werd genoemd van een jongen in Denemarken die eerder dit jaar doodgeslagen zou zijn door cipiers. Ook verbazen de media zich er over dat de zaak in de Nederlandse media amper aandacht krijgt. Die verwondering wordt gedeeld door Hilal Doruk, gemeenteraadslid voor D66, zo verklaart ze tegenover Engelstalige uitgave Today’s Zaman die ook een foto van het verminkte lichaam publiceert.
Noordhollands Dagblad over reactie Turkse media
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.