Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Turkse rechter pakt kritische journalist haar kinderen af

  •  
19-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kids
De rechter in Turkije heeft de journalist Arzu Yildiz veroordeeld tot twintig maanden cel en haar uit de ouderlijke macht ontheven. Zij zou de vertrouwelijkheid van een rechtszitting geschonden hebben, omdat zij beelden publiceerde van een rechtszaak over de hulp die Turkse inlichtingendiensten boden aan Syrische extremisten. Dat meldt de Volkskrant.
Twee journalisten zijn eerder veroordeeld tot gevangenisstraffen omdat zij berichtten over vrachtwagens met wapens, bestemd voor Syrische radicalen. In de rechtszaak stonden vier officieren van justitie terecht omdat zij opdracht hadden gegeven voor de doorzoeking van voertuigen op weg naar Syrië, wat volgens president Erdogan bedoeld was om Turkije te vernederen.
Op Twitter zegt Yildiz niet op te geven en door te gaan met haar werk, ongeacht wat haar aangedaan wordt.
"Ik bedank iedereen voor de steun, ik schaam me nergens voor. Ze kunnen me veroordelen wat ze willen, het interesseert me niet. Ik blijf m’n werk doen."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.