Laatste update 23:36
76

Turkse spanningen: vechtpartij in Amsterdams restaurant

Bij een vechtpartij in een eetgelegenheid in Amsterdam-West is vanavond een man gewond geraakt, dat meldt AT5. Volgens de politie zouden meerdere personen met elkaar ruzie hebben gekregen, waarna een man een andere man een kopstoot gaf, met een hoofdwond tot gevolg. De vermoedelijke dader heeft zich op het politiebureau gemeld en is aangehouden.

Volgens Zaman Vandaag is het incident een gevolg van de strijd die de Turkse president Erdogan heeft ingezet tegen zijn politieke vijanden (en hun vermeende sympathisanten) na de mislukte coup in juli. De zoon van een van de slachtoffers zou aan de Gülen-gezinde website verklaard hebben dat aanhangers van de Turkse AK-partij van president Erdogan zijn vader voor ‘landverrader’ uitmaakten en hem vervolgens aanvielen:

Mijn vader en zijn vriend werden aangesproken, beledigd en bedreigd omdat ze sympathisanten zijn van Hizmet. Toen ze daarop reageerden werden ze aangevallen. Mijn vader is ongedeerd, maar zijn vriend is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht… Hij riep ‘landverraders’ en vertelde dat de Turkse consul-generaal in Rotterdam gisteren opdracht heeft gegeven om alle ‘terroristen’ in Nederland af te maken. We worden al maanden bedreigd. De politie had dit moeten voorkomen maar ze doen niks. Moet mijn vader eerst dood voordat ze ingrijpen?

De politie kan bovenstaande vooralsnog niet bevestigen en heeft een onderzoek ingesteld naar de aanleiding van de vechtpartij.

Afbeelding: screenshot Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (76)