Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Turkse vrouwen twitteren tegen seksuele intimidatie

  •  
19-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
benenspreiden300.jpg
'Stop met dat benen spreiden! Kom niet in mijn ruimte!'
Duizenden Turkse vrouwen hebben deelgenomen aan een Twittercampagne tegen seksuele intimidatie. Vooral mannen die zich in het openbaar vervoer aan vrouwen opdringen door met hun benen wijd naast hen te gaan zitten wekken grote frustratie en verontwaardiging.
“Stop met het benen spreiden. Kom niet in mijn ruimte!”, zo luidt de slogan van de campagne die werd gestart door het Feministisch Collectief in Istanboel. De boodschap verspreidde zich razendsnel via sociale media waarop vrouwen hun ervaringen deelden. Dat schrijft nieuwssite The Lede. Er werden zo veel berichten gepost onder de hashtag #bacaklarinitopla – ‘stop met het benen spreiden – en #yerimisgaletme – kom niet in mijn ruimte – dat het op Twitter een wereldwijde trending topic werd.
Tugce Sarigul, een lid van het Feministisch Collectief, legt uit dat de campagne op gang kwam door een foto die was genomen in de metro in New York. Later voegden steeds meer vrouwen foto’s toe van situaties die ze zelf hadden meegemaakt of gezien.
 
Benenspreiden1
Benenspreiden2
benenspreiden3

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.