Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

TV-coryfee Lous Haasdijk (71) overleden

  •  
05-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
jongetje_300.jpg
Haasdijk presenteerde het NOS Journaal en was panellid bij het AVRO-programma Babbellonië
Tv-coryfee Lous Haasdijk (71) is overleden. Dat heeft haar familie de NOS laten weten, maakte een woordvoerder van deze omroep dinsdag bekend. Haasdijk presenteerde in het verleden bij de NOS het Journaal. Ze werd verder bekend als panellid bij het populaire AVRO-programma Babbellonië.
Haasdijk las het NOS-journaal in 1975 en 1976. Ook was ze een van de presentatrices van Tros Aktua. In de jaren tachtig was ze verder bekend als panellid van het populaire AVRO-programma Babbelonië. Pim Jacobs presenteerde dat. Behalve Haasdijk zaten Willem Duys en Jos Brink in het panel. Haasdijk was in die dagen onder meer bekend wegens haar grote bril.
Toen Babbelonië ophield, kwam ook de carrière van Haasdijk tot een einde. Ze opende later nog een modezaak in Alkmaar en schreef columns voor het blad Tuinieren. Tijdens een jubileumuitzending van het NOS-journaal in 2006 las ze nog een keer het nieuws.
De NOS kon niet zeggen, wanneer en waaraan Haasdijk is overleden.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.