33

TV-presentatrice stapt op omdat mannelijke collega het dubbele verdient

De Amerikaanse tv-presentatrice Catt Sadler heeft na twaalf jaar entertainmentzender E! News verlaten, omdat haar mannelijke collega voor exact hetzelfde werk veel meer betaald kreeg. Sadler vroeg meermaals om een loonsverhoging, maar werd elke keer met lege handen weggestuurd.

In een uitgebreide verklaring op haar eigen website licht Sadler haar vertrek toe. Zo schrijft ze:

Ik werd dit jaar benoemd tot presentatrice, wat dubbele werkuren betekende. Het was creatief uitdagend, maar het was echt een van de meest bevredigende jaren van mijn professionele carrière. Maar rond dezelfde tijd kreeg ik iets verontrustends te horen – namelijk dat er een enorme ongelijkheid in beloning was tussen mijn mannelijke co-presentator die zich in exact dezelfde situatie bevindt, en mijzelf. En toen E! me onlangs een contractverlenging aanbood, ontdekte ik dat hij niet slechts een beetje meer verdiende dan ik. Hij verdient bijna het dubbele van wat ik de afgelopen jaren kreeg.

Sadler schrijft ook dat hoewel er een nieuw tijdperk lijkt aan te breken waarin de salarisverschillen tussen man en vrouw lijken af te nemen, er nog een lange weg te gaan is. Zoals blijkt uit haar eigen situatie. ‘Ik heb gevraagd om te krijgen wat ik weet dat ik waard ben, maar dat werd meermaals geweigerd,’ schrijft ze. En:

Hoe moet ik stil blijven wanneer mijn wettelijke rechten worden geschonden? Hoe moeten we verwachten dat de volgende generatie meisjes het beter heeft als we nu niet voor onze rechten opkomen? Ik had graag mijn baan willen houden, maar de beslissing werd voor mij genomen. Ik moet wel vertrekken.

E! News laat ondertussen weten het jammer te vinden dat Sadler haar biezen pakte, maar is er zelf van overtuigd dat alle werknemers ‘eerlijk en correct’ betaald worden op basis van hun werkzaamheden. Waarom een mannelijke collega van dezelfde leeftijd die hetzelfde werk deed dan zo veel meer ontving, legde E! niet uit. Wel wensten ze Sadler ‘het beste voor de toekomst’.

Bron: De Morgen / Beeld: YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (33)