18

Tv-programma speelt voor ‘mannenlokker’

Rambammers onderzoeken online seksindustrie

Meestal zijn het jonge meisjes die door oudere mannen via de chat ‘geronseld’ worden voor seks. Rambammer Jelte draaide die ‘grooming-rol’ om. Hij maakte een profiel aan als Merel, maar kreeg er al snel genoeg van om als deze aantrekkelijke blondine over het web te zweven en besloot een van zijn online daters op te zoeken.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Mannen die op zoek zijn naar aandacht, liefde en een beetje seks. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Sommigen willen alleen maar een beetje spelen en aandacht. Anderen gaan rigoureuzer te werk en zijn echt uit op een afspraakje.

Online datingsites hebben het hen de afgelopen jaren een stuk makkelijker gemaakt. Al kost het soms wel wat geld om een valse identiteit aan te maken. De dater die Jelte uiteindelijk thuis bezocht gaf per maand ongeveer 200 euro uit om een beetje te genieten op internet.

Het aannemen van een valse identiteit is in Nederland alleen nog strafbaar als je die gebruikt om mensen te bewegen tot bepaalde handelingen zoals het afgeven van geld.

Jonge meisjes zijn door de Nederlandse wet inmiddels iets beter beschermd tegen echte ronselaars die de chatdates puur gebruiken om de seks ook echt te laten plaatsvinden. Een meisje moet dan wel aantonen dat de groomer weet dat zij minderjarig is en dat hij echt uit was op een seksafspraakje.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (18)