Laatste update 14 juli 2018, 13:29
22

Twaalf Russen aangeklaagd voor hacken Democraten en Hillary Clinton

Twaalf Russische overheidsfunctionarissen worden vervolgd voor het hacken van de Democratische partij en het campagneteam van Hillary Clinton tijdens de verkiezingsrace in 2016. Dat heeft de hoogste Amerikaanse aanklager Rod Rosenstein vrijdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie op vrijdag. De destijds buitgemaakte mails werden kort daarop door klokkenluiderssite WikiLeaks gepubliceerd.

De aanklacht van Justititie in de Verenigde staten luidt: ‘Samenzwering met als doel het infiltreren van computers’, zei Rosentein. Alle verdachten zijn werkzaam voor Ruslands belangrijkste inlichtingendiensten. Het nieuws kwam naar buiten vlak voor Donald Trump werd ontvangen door de Britse koningin Elizabeth, die daardoor tegen het protocol in even op de Amerikaanse president moest wachten.

Rosenstein liet ook weten Trump eerder deze week al te hebben ingelicht en die zou daarom ‘volledig op de hoogte’ zijn. Na het bezoek aan Groot-Brittannië vliegt Trump naar Helsinki, waar hij voor maandag een gesprek gepland staat met de Russische president Vladimir Poetin.

Bron: The Independent / cc-foto: Marc Nozell

Geef een reactie

Laatste reacties (22)