93

Twan Huys: kritiek over Holleeder ‘onzin’

VIDEO Willem Holleeder in Nova College Tour ... Heineken-ontvoerder kondigt interview aan 

Presentator Twan Huys is het niet eens met de kritiek van de politie op het uitnodigen van topcrimineel Willem Holleeder in het tv-programma College Tour. Dat meldt de NOS donderdag. Een punt van kritiek is dat het interviewen van Holleeder bijdraagt aan diens verheerlijking onder jongeren.


Update donderdag
Huys noemde dat in het Radio 1 Journaal flauwekul.

In College Tour zijn niet alleen Nobelprijswinnaars te gast”, zei Huys.”Het programma zoekt altijd naar journalistiek interessante gasten en Holleeder is er daar een van.

Er is afgesproken met Holleeder en zijn advocaat dat elke vraag gesteld mag worden.

Eerder
Willem Holleeder is dit seizoen een van de gasten in Nova College Tour. Dat meldt de NTR. De Heineken-ontvoerder wordt voor de uitzending van 12 oktober geïnterviewd door Twan Huys. In de video hierboven kondigt Holleeder zichzelf aan.

NTR

Holleeder vergaart nationale bekendheid wanneer hij samen met Cor van Hout, Frans Meijer, Jan Boellaard en Martin Erkamps biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer ontvoert.

In januari 2006 wordt Holleeder gearresteerd op basis van de verdenking van afpersing en mishandeling van onder meer vastgoedhandelaar Willem Endstra. Na een langdurig proces wordt hij in december 2007 veroordeeld tot negen jaar cel.

Na zijn vervroegde vrijlating op 27 januari dit jaar baart Holleeder opzien door als columnist bij het tijdschrift Nieuw Revue aan de slag te gaan.

College Tour startte in 2007 met het idee om het interviewen van grootheden toegankelijk te maken studenten. Het idee van College Tour is dat studenten aan de hand van scherpe vragen wat opsteken van hun rolmodel en hem of haar om tips en tricks kunnen vragen. De afsluitende vraag van Twan Huys luidt altijd: ‘Wat wil je de studenten nog meegeven’.

Grote namen die eerde de revue passeerden in College Tour waren onder andere spiritueel leider de Dalai Lama, theaterproducent Joop van den Ende, model Doutzen Kroes, astronaut André Kuipers, presentator Matthijs van Nieuwkerk en politica Ayaan Hirsi Ali. 

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (93)