66

Twan Huys valt Telegraaf aan

Telegraaf-journalist boos op College-Tour vanwege uitnodiging Holleeder... Van den Heuvel nodigde Holleeder zelf ook uit

In het radioprogramma van Giel Beelen kregen College-Tour presentator Twan Huys en misdaadverslaggever van de Telegraaf, John van den Heuvel, het met elkaar aan de stok. De Telegraaf is van mening dat de NTR de top-crimineel Willem Holleeder geen podium had mogen bieden en berichtte de afgelopen week meermaals negatief over de uitnodiging. Het programma en de NTR zouden zelfs per direct opgedoekt moeten worden.


Een bijzonder verwijt, daar de Telegraaf zelf ook pogingen heeft gedaan de top-crimineel te interviewen. Tijdens een bezoek aan de advocaat van Holleeder deed Twan Huys een opmerkelijke ontdekking. Op het bureau van Holleeders advocaat, Stijn Franken, lag een brief van John van den Heuvel, die Holleeder uitnodigt voor een interview. De Volkskrant schrijft hierover:

In die brief wordt de ex-crimineel uitgenodigd om samen met vrienden en familie naar een luxe villa in het buitenland te komen om mee te werken aan een interview voor de krant en een televisieprogramma van RTL4. ‘Hij kon zelfs inzicht krijgen in de tekst en mocht die ook wijzigen. Da’s toch geen journalistiek,’ zegt Huys. Bij College Tour was met Holleeder vooraf afgesproken dat hij er geen geld voor zou krijgen en dat iedereen alles zou mogen vragen.

Van den Heuvel probeert er eerst nog omheen te draaien, maar besluit:

Dat is inderdaad mijn email, maar je kunt dit niet met het programma van Twan vergelijken. Twan is gewoon boos en teleurgesteld dat wij wat kritiek hebben gehad. Het podium zoals jullie deze man geven klopt gewoon niet. Hij kan in jullie tv-programma ongelimiteerd zijn straatje schoonvegen.

Saillant detail: in zijn eerste column in de Nieuwe Revu haalde Holleeder fel uit naar John van den Heuvel.

Geef een reactie

Laatste reacties (66)