Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Twee jaar wachtgeld na vier maanden werken

  •  
01-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Ex-TON wethouder Paul Walgering krijgt twee jaar doorbetaald
Het gemeentebestuur van Den Helder en de ex-Trots op Nederland wethouder Paul Walgering zijn overeengekomen dat hij de komende twee jaar gebruik zal maken van de wachtgeldregeling. Walgering stapte zelf na vier maanden als wethouder van financiën te hebben gediend op.
Volgens de regeling hebben wethouders na drie maanden werkzaam te zijn geweest recht op wachtgeld. Walgering ontvangt het eerste jaar 80 procent van zijn bruto maandinkomen als wethouder. Het tweede jaar ontvangt hij 70 procent. Ook heeft Walgering geen sollicitatieplicht, omdat hij zijn recherchebureau nieuw leven probeert in te blazen. De inkomsten uit zijn bedrijf worden van zijn wachtgeld afgetrokken.
In totaal zal Walgering het eerste jaar 5224,20 euro bruto per maand krijgen. In het tweede jaar komt het bedrag op 4570,30 euro.
Paul Walgering stapte eerder dit jaar zelf op omdat hij, naar eigen zeggen, een verstoorde relatie met de gemeentefractie van zijn partij had. Den Helder is de enige gemeente waar de partij van Rita Verdonk in het college zat.
cc-foto: Lisa Brewster

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.