Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Twee terreurverdachten van aanslagen Brussel en Parijs opgepakt

  •  
08-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
manmethoedje
De Belgische terreurverdachte Mohamed Abrini is opgepakt. Dit melden Belgische media. Volgens de Standaard is het zeer waarschijnlijk dat de arrestant ‘de man met het hoedje’ is, te zien op de beelden van vliegveld Zaventem . Ook is er een tweede verdachte gearresteerd,  de Zweedse Osama K. Die heeft contact gehad met de man die de aanslag in het metrostation van Maalbeek pleegde.
De mannen zijn in een appartement in de Brusselse gemeente Anderlecht opgepakt. De tweede verdachte Osama K was te zien bij het metrostation Pétillion samen met  Khalid El Bakraoui, die zichzelf opblies. Ook werd K. gefilmd in het shoppingcentrum ‘City 2’, waar hij de rugzak kocht die werd opgeblazen in het station van Maalbeek.
Abrini werd op 11 november gefilmd met Abdeslam, die de aanslagen in Parijs pleegde. Ze waren samen bij een tankstation aan de snelweg richting de Franse stad. Hij reed in de Renault Clio die tijdens de aanslagen werd gebruikt. Ook huurden de mannen in een voorstad van Parijs een studio. Daarin overnachtten de terroristen die op 13 november een aanslag pleegden op de concertzaal Bataclan.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.