0

Tweede dode bij VPRO Beagle

Slachtoffer Argentijns auto-ongeluk overlijdt

Het tragische auto-ongeluk in Argentinië op 11 november waarbij vier medewerkers van het Beagle-project betrokken waren heeft een tweede dodelijk slachtoffer geëist. Historica Jane Cameron (59) is overleden aan haar verwondingen.

De VPRO meldt:

Op 11 november raakten in Argentinië vier medewerkers van de Beagle betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Zojuist is bekend gemaakt dat een tweede inzittende, Jane Cameron (1950), gisteren aan haar verwondingen is overleden.

Historica Jane Cameron werkte als archivaris bij de nationale archieven op de Falkland eilanden (Falkland Islands Government Archives). De afgelopen jaren heeft ze zich verdiept in de geschiedenis van het eiland en de regio. Cameron bestudeerde de geschiedenis van de missiepost op Keppel waar Vuurlandse Indianen werden gekerstend. Haar kennis van de regio en de missie brachten haar aan boord van de Clipper Stad Amsterdam, waar ze een rol zou hebben in aflevering 14, over de Vuurlandse indianen en de missie, die 20 december werd uitgezonden.
De Beagleredactie is zeer aangeslagen door het bericht en leeft mee met familie en vrienden van Jane.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)