Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tweede Kamer: Direct stoppen gezinnen op straat te zetten

  •  
21-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Asielzoekers_Geenkindopstraat300.jpg
Meerderheid voor motie van SP'er Van Velzen: 'Verbijsterend, CDA als enige christelijke partij tegen.' Demissionair minister Hirsch Ballin moet motie uitvoeren
Nederland moet per direct stoppen met het op straat zetten van gezinnen met kinderen die hier rechtmatig verblijven. Een meerderheid van de Tweede Kamer schaarde zich donderdagavond achter een motie van die strekking van de SP.
Tweede Kamerlid Krista van Velzen van die fractie wil binnen een week van demissionair minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie weten hoe hij de motie van de Kamer gaat uitvoeren. Dat meldt De Pers vrijdag.
Er zijn uitgeprocedeerde gezinnen met kinderen die rechtmatig in Nederland zijn, maar geen opvang krijgen. Van Velzen is blij dat een Kamermeerderheid ook vindt dat kinderen altijd recht hebben op een dak boven hun hoofd. “Het is verbijsterend dat het CDA als enige christelijke partij tegen heeft gestemd”, stelde ze in een reactie.
Lees hier meer
Op de foto: de actie Geen Kind Op Straat , waaraan ook Kamerlid Krista van Velzen deelnam

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.