Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tweede Kamer niet naar Turkije om Wilders

  •  
02-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
175 keer bekeken
  •  
geert-wilders-promofoto.jpg
Delegatieleider Waalkens: 'Samen uit, samen thuis'
De Tweede Kamer heeft het geplande bezoek aan Turkije geannuleerd. De leden van de delegatie hebben unaniem besloten de reis af te blazen, omdat de Turkse regering weigert de Kamerleden te ontmoeten als ook PVV-leider Geert Wilders meekomt.
De Tweede Kamer betreurt het zeer dat het bezoek aan Turkije begin januari niet doorgaat, aldus delegatievoorzitter Harm-Evert Waalkens. Volgens hem heeft de vaste Kamercommissie voor Europese Zaken vastgehouden aan het adagium ‘samen uit, samen thuis’
SP-Kamerlid Harry van Bommel, die wel wilde gaan, bestrijdt Waalkens’ opmerking dat de beslissing unaniem is. “Er zijn genoeg andere gesprekspartners die erg belangrijk zijn om mee te praten”, zegt hij tegen de Volkskrant. Van Bommel had zijn standpunt ingebracht via de griffier, omdat hij zelf niet bij de vergadering kon zijn. Volgens Waalkens zouden de aanwezige leden van de commissie wel unaniem zijn geweest in hun oordeel.
Lees ook: Tweede Kamer moet wel naar Turkije gaan! (opiniestuk Joost Lagendijk)

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.