Laatste update 18:06
37

Tweede Kamer-springer wilde politici wakker schudden

De man die donderdag van de publieke tribune in de Tweede Kamer sprong in een poging zelfmoord te plegen, maakt het naar omstandigheden goed. Omroep Gelderland sprak met de man in kwestie, activist Hans Kamperman.

Kamperman voerde al enige tijd een strijd voor de legalisering van cannabis voor medicinale doeleinden. Zo kampeerde hij de afgelopen weken voor de Tweede Kamer en stuurde hij petities naar Kamerleden. Dit had geen effect en deed Kamperman besluiten om tot een rigoureuzere actie over te gaan: ‘Het kwam ineens in me op om dit te doen. In die twee maanden heb ik kamerleden petities gestuurd en nooit wat gehoord, ze liepen allemaal om mij heen terwijl ik daar zat.’

De actie werd op door Kamerman met een afscheidsbrief op Facebook aangekondigd:

Lieve familie en vrienden
Vergeef mij deze daad, ik moet dit doen om de politiek wakker te schudden. Ik kan ze niet bereiken met mijn boodschap. Ik heb een oplossing voor een duurzame aarde en sta hier al 2 maanden aandacht te vragen voor medicinale cannabis gebruikers die door deze overheid gecriminaliseerd worden, ze luisteren niet!! Keren zich tegen de mensheid. Gooien onze rechtsstaat te grabbel. Tabaksindustrie veroorzaakt 5 miljoen doden per jaar door toevoeging van kankerverwekkende stoffen, dat mag allemaal volgens het OM binnen ons strafrecht. Cannabis wordt gecriminaliseerd terwijl het de aarde kan redden en voor vele mensen een medicijn is. Ik doe dit voor de aarde, de mensen. Ze moeten wakker worden!! Zo jammer dat het zo moet, ik was zo graag bij jullie gebleven. Ik vraag jullie ga door met de strijd voor legalisering. Teken de petitie www.cannabisuitstrafrecht.petities.nl Ik heb een rijk leven gehad waar ik dankbaar voor ben. In vergeef iedereen in liefde en vraag ook vergeving aan de mensen die ik onbewust pijn gedaan heb.

Zijn strijd om cannabis uit het strafrecht te halen heeft hem persoonlijk veel problemen opgeleverd. Zo werd hij veroordeeld voor het in bezit hebben van de te veel wietplanten en kreeg daardoor een strafblad. Hierdoor kon hij onder andere Canada niet meer in, waar hij een project had lopen voor de investering in een natuurreservaat voor inheemse stammen. Volgens Kamperman speelde dit niet direct mee om tot zijn daad over te gaan.

Kamperman laat aan Omroep Gelderland weten vooral spijt te hebben voor de ooggetuigen van zijn daad: ‘Het is natuurlijk nogal wat, ik heb geprobeerd om ze wakker te schudden’.

 

Heeft u last van sombere en depressieve gevoelens, wil u praten over depressie of heeft u hulp nodig? Neem dan contact op via email of chat met 113.nl of bel gratis en anoniem met 0900-0113. U kunt daar zeven dagen per week en 24 uur per dag terecht.

Geef een reactie

Laatste reacties (37)