27

Tweede Kamer twijfelt openlijk aan nieuwe wet Werk en Zekerheid

'Het stoplicht staat op oranje' ... Over twee weken gaat de nieuwe wet Werk en Zekerheid in

In de Tweede Kamer is het vertrouwen in de nieuwe wet Werk en Zekerheid aan het afbrokkelen. De wet gaat op 1 juli in met als doel om flexwerkers een betere bescherming te bieden. Kamerleden die eerder nog de wet massaal steunden, zijn nu bezorgd en twijfelen. Dat schrijft NRC dinsdag.

De bezorgdheid ontstond nadat bekend werd dat contracten van tijdelijke werknemers niet worden verlengd, om zo nog niet te committeren aan de nieuwe wet die 1 juli ingaat. D66-Kamerlid Steven van Weyenberg: “Het stoplicht staat op oranje.” De sociaalliberalen vinden dat de werkgeversorganisaties ervoor moeten zorgen dat hun achterban zich aan de afspraken van het sociaal akkoord houdt. De afspraak was namelijk dat flexibele krachten beter beschermd zouden worden en het ontslagrecht zou vereenvoudigen. Ook het CDA, de ChristenUnie, PvdA en VVD zien kritische punten in de uitvoering van de nieuwe wet. VVD-Kamerlid Anne Mulder over de werkgevers en werknemers in Nederland:

Het is gek: die zijn allebei niet tevreden. Dan is het misschien zo dat de partijen die hen vertegenwoordigen te weinig oog hebben gehad voor het draagvlak bij hun achterban.

De oppositie wil nog voor 1 juli een debat met minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken).

NRC: Bezorgdheid en twijfel in Kamer over wet Werk en Zekerheid

Cc-foto: FNV Bondgenoten

Geef een reactie

Laatste reacties (27)