Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tweede Pegida-kopstuk stapt op; betoging afgezegd

  •  
28-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oertel300.jpg
Persvoorlichter Kathrin Oertel verlaat Duitse anti-islam-beweging ... Voorzitter vertrok eerder na Hitler-rel ... Oertel werd genoemd als zijn opvolger
Meerdere prominente leden van Pegida zijn de afgelopen week opgestapt. De beweging zelf zegt dat dit te wijten is aan de negatieve media-aandacht die ze krijgen. Voormalig Pegida-persvoorlichter Kathrin Oertel werd ’s nachts lastig gevallen door fotografen en andere “rare figuren” die rond haar huis slopen. Een ander kopstuk, Thomas Tallacker, liep volgens Pegida bedrijfsinkomsten mis door zijn banden met de anti-islam-beweging.
Precies een week geleden raakte Pegida-leider Lutz Bachmann in opspraak nadat een foto van hem poserend als Hitler zich verspreidde. De beweging zei het zelf ook een ongepaste actie te vinden en Bachmann vertrok als voorzitter.
De Duitse krant Stern meldt nu dat hij toch actief blijft in de beweging en dat dit een mogelijke oorzaak is van het vertrek van de andere prominenten.
Bijeenkomst Dresden gecancelled Nadat Oertel, die als mogelijke opvolger van Bachmann werd genoemd, haar vertrek aankondigde werd een voor maandag geplande bijeenkomst in Dresden afgezegd. Pegida houdt in die stad iedere week een demonstratie tegen de ‘islamisering van Duitsland’. De betoging trok afgelopen zondag ruim 17.000 bezoekers. De bijeenkomst is een week uitgesteld om “organisatorische en juridische redenen”.
Pegida wil pas verder als er een nieuw bestuur is gekozen, verklaren zij op hun Facebook-pagina.
Cc-foto: blu-news.org

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.