Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tweede slachtoffer beschuldigt Tariq Ramadan van verkrachting

  •  
27-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5070266636_861cf4a967_b
De invloedrijke islamgeleerde en filosoof Tariq Ramadan is door een tweede vrouw beschuldigd van verkrachting, dat meldt de Franse krant Le Monde. Vorige week kwam schrijfster en voormalig salafiste Henda Ayari naar buiten met het verhaal dat de islamitische auteur en academicus haar in 2012 verkracht zou hebben.
Deze verkrachting zou in 2009 hebben plaatsgevonden in het Hilton-hotel in Lyon. Het slachtoffer, een Franse bekeerlinge van 45, heeft aangifte gedaan en een uitgebreide verklaring afgelegd, die is ingezien door Le Monde en Le Parisien. De vrouw onderhield sedert 31 december 2008 schriftelijk contact met Ramadan, maar de bewuste dag in het hotel was hun eerste ontmoeting. Na een gesprek van tien minuten zou hij haar uitgenodigd hebben om met een kop thee verder te praten op zijn hotelkamer, omdat iedereen hem herkend zou hebben en aan zou staren. Daar zou hij haar vervolgens aangevallen, geslagen en bruut verkracht hebben.
Cc-foto: srizki
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.