Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tweederde zzp'ers onverzekerd

  •  
23-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
zzp_300.jpg
Hoge verzekeringskosten reden voor risico, ministerie waarschuwt voor gevolgen
Zzp’ers verzekeren zich amper tegen de gevolgen van arbeidsongeschikt. Tweederde van deze zelfstandigen heeft geen verzekering afgesloten tegen inkomstenderving door ongeval of ziekte. Het ministerie van Financiën signaleert ook dat zzp’ers weinig tot niets doen aan hun oudedagsvoorziening en vaak weinig inzicht hebben in financiële consequenties.
Wijzer in Geldzaken , een site die is opgezet door het ministerie van Financiën en tal van instanties, schrijft:
136357642_9d64349a80
Twee derde van de zzp’ers loopt het risico op financiële tegenslagen doordat zij hun arbeidsongeschiktheid niet hebben afgedekt. De hoge kosten die het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid met zich meebrengt, is voor 58% van de zzp’ers een reden om zich niet of beperkt te verzekeren. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken naar mogelijke financiële risico’s bij zzp’ers.  Naast arbeidsongeschiktheid zijn er nog drie mogelijke risico’s onderzocht die zzp’ers kunnen lopen. Bijna de helft van de zzp’ers legt geen of naar eigen zeggen onvoldoende geld opzij voor de oudedagsvoorziening. Ook het onvoldoende beschermen van het privé-vermogen en een beperkt inzicht hebben in de financiële zaken rondom het ondernemerschap zijn risico’s waar zzp’ers mee te maken kunnen krijgen. Uit het onderzoek blijkt dat negen van de tien zzp’ers op minstens één van de vier geïdentificeerde terreinen een risico lopen.
Om zzp’ers meer inzicht te bieden in deze risico’s, is er een  Checklist zzp’er en geldzaken beschikbaar.
cc-foto:  Agnieszka Galas

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.