Laatste update 10:55
305

Twijfels over geestelijke gezondheid Trump

Een brief die Trump aan zijn de Turkse president Erdogan heeft gestuurd en een harde confrontatie met Nancy Pelosi, leider van de Democraten, doen vragen rijzen over de geestelijke gesteldheid van de Amerikaanse president.

De brief die vorige week aan Erdogan is gestuurd, is opgesteld in een soort kleutertaal en bevat dreigementen voor het geval dat de Turkse president de aanval zou openen op gebieden in Noord-Syrië. “Jij wilt niet verantwoordelijk zijn voor het afslachten van duizenden mensen en ik wil niet verantwoordelijk zijn voor het vernietigen van de Turkse economie, wat ik zal doen. (…) Wees geen stoere bink, wees geen dwaas. Ik bel je later.”

Diplomaten en anderen met enige kennis van zaken zijn verbijsterd over de inhoud en toon.
Overigens heeft de brief bij Erdogan kennelijk geen enkele indruk gemaakt want de Turkse president heeft het leger daarna opdracht gegeven Noord-Syrië binnen te vallen.

Trump deelde de brief tijdens een bijeenkomst met oppositieleiders waaronder Nancy Pelosi, vermoedelijk om aan te tonen dat hij het hard speelt. Die bijeenkomst eindigde ermee ten Trump in woede ontstak nadat hem duidelijk was gemaakt dat het Huis van Afgevaardigden in overgrote meerderheid zijn optreden in Noord-Syrië afkeurde. Pelosi kwam daarna tot de opmerkelijke uitspraak dat de bevolking moet bidden voor de gezondheid van de president.

Een poging van Trump om Pelosi belachelijk te maken, pakte verkeerd uit omdat de leider van de Democraten er een viral van wist te maken met een tegenovergestelde boodschap.

Om het allemaal nog verontrustender te maken claimde Trump tijdens een bezoek van de Italiaanse president Sergio Mattarella dat de bijdragen van Italiaanse migranten aan de VS ‘duizenden jaren’ teruggaan.

foto: White House

Geef een reactie

Laatste reacties (305)