19

Twitter blokkeert accounts Game of Thrones kijkers

Twitteraccounts Periscope gebruikers verwijderd

Twitter neemt mogelijk maatregelen tegen gebruikers die, bij de première van het nieuwe seizoen van Game of Thrones, doormiddel van Periscope een livestream hadden gecreëerd. Ze dreigen nu de accounts te verwijderen.

Tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de serie Game of Thrones hebben Twitter gebruikers massaal gebruik gemaakt van de nieuwe Twitter tool Periscope. Op die manier konden Twitteraars, die geen abonnement hadden op het betaalde televisiekanaal, de eerste aflevering online bekijken.

Echt lekker wegkijken deed het beeld niet, de kwaliteit van de livestreams liet vaak te wensen over en was veelal opgenomen vanuit de woonkamers van de Twitteraars. Ondanks de belabberde kwaliteit was dit wel de manier op de serie als eerste te kunnen bekijken, nog voor de aflevering illegaal te downloaden was.

Twitter is dus niet te spreken over dit gebruik van Periscope en overweegt dezelfde maatregelen te nemen als het gaat om soortgelijk gebruik van Periscope waarbij het auteursrecht wordt geschonden.

Periscope werd vorige maand gelanceerd door Twitter als nieuwe tool om video’s via een telefooncamera direct te kunnen opnemen en uitzenden op internet.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)