Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Twitter blokkeert berichten per land

  •  
27-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
twitterbird300.jpg
Berichten die inhoudelijk in strijd zijn met lokale wetgeving worden voortaan geblokkeerd
Het sociale netwerk Twitter gaat voortaan per land beoordelen of een bericht niet in strijd is met lokale wetgeving. Per land worden tweets die dat zijn dan ook geblokkeerd.
Zo zal wie in Duitsland op Twitter het nazi-gedachtengoed verheerlijkt ‘dit bericht is geblokkeerd’ te lezen krijgen, terwijl de tweet in andere landen nog wel beschikbaar blijft.
RTEmagicC_twitter.jpg
Critici vrezen dat Twitter de vrijheid van meningsuiting ondergeschikt stelt aan de eisen van landen als China. Tijdens de Arabische Lente bleek nog hoe belangrijk vrijheid op Twitter is. Via het sociale netwerk riep men elkaar op te demonstreren, wat uiteindelijk leidde tot een grote revolutie. Tijdens de Arabische Lente zei Twitter dan ook dat het alle tweets, ongeacht de inhoud, zou blijven doorgeven.
Twitter zegt  in de verklaring dat sommige landen zo verschillen in hun opvattingen over vrijheid van meningsuiting, dat ze daar geen bestaansrecht kunnen hebben.
cc-foto: Photologue_np

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.