12

Twitter censureert nu ook berichten in Frankrijk

Twitter censuur part deux: Na aandringen van Joodse studentenorganisatie zijn nu ook antisemitische berichten niet meer te zien in Frankrijk

In januari kondigde Twitter een lokaal censuurbeleid aan. Deze week is de social media website gestart met de invoering ervan. Donderdag blokkeerde Twitter berichten van een account van neonazi’s in Duitsland, en vrijdag is het bedrijf begonnen met het censureren van antisemitische berichten voor Franse twitteraars. Dat meldt onder meer de Volkskrant.

De maatregel komt niet uit het niets: een groep joodse studenten uit Frankrijk heeft bij Twitter aangedrongen op de maatregel nadat bekend werd dat Twitter de techniek voor het eerst heeft toegepast om een Duits neonazi-account te censureren.

De studentenunie UEJF dreigde met een rechtszaak als er geen censuur zou komen van aanstootgevende tweets met de hashtag #unbonjuif (‘een goede jood’). Trollen gebruiken deze hashtag veelvuldig om hiermee beledigende berichten over Joden de digitale wereld in te slingeren.

Eerder verscheen op Joop: Twitter censureert account Duitse neonazi’s

De Volkskrant: Landsgebonden censuur Twitter na Duitsland nu ook in Frankrijk

cc-illustratie: Darren Barefoot

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)