Laatste update 14:59
1

Twitter schikt in, moet gebruikersdata naar Rusland verhuizen

De mediacensor van Rusland heeft bekend gemaakt dat Twitter heeft ingestemd met de overdracht van data van Russische gebruikers naar Russische servers. De dataoverdracht moet midden 2018 plaatsvinden.

In een persbericht verklaart  de Roskomnadzor dat het hoofd van het agentschap, Alexander Zharov, een bevestiging heeft ontvangen van het hoofd van communicatie van Twitter, Sinead McSweeney. Twitter is bezig om te bepalen welke informatie, over Russische burgers en Russische organisaties waarmee ze zakendoen, nu bewaard zal worden op Russische servers.

In de brief van McSweeney zou volgens de Russen staan dat Twitter ‘deze data vanaf midden 2018 naar Rusland zal kunnen versturen, en tegen die tijd Roskomnadzor erover kunnen informeren’.

Rusland heeft in september van 2015 een wet aangenomen, waarin bepaald wordt dat internetbedrijven die persoonlijke gegevens van Russische gebruikers opslaan, dat voortaan moeten doen op gelokaliseerde servers. Sinds de wet in werking is getreden heeft de Roskomnadzor meer dan 1.500 bedrijven gecontroleerd op het navolgen van deze wet. Bedrijfsnetwerk LinkedIn werd in november van vorig jaar ervan beschuldigd deze wet te overtreden, en werd vervolgens in Rusland geblokkeerd.

Twitter heeft geweigerd te reageren op deze plannen.

Foto: CC Andreas Eldh

The Moscow Times: Twitter Reportedly Caves to Russian Censors, Will Possibly Move Data to Russian Servers

 

Geef een reactie

Laatste reactie