Laatste update 18:44
113

Commotie op twitter over ‘juichende schoolkinderen’-tweet

Een klas met moslimkinderen zou gejuicht hebben vanwege de aanslagen in Brussel van dinsdag. Dat insinueerde een yogaleraar uit Breda in een tweet die in korte tijd internet rond ging en zelfs door enkele media als bron werd gebruikt in hun nieuwsverhalen.

Mol – de uitbater van een yogacentrum in Breda –  stuurde vanochtend onderstaande tweet de wereld in. Het bericht werd meer dan 1500 keer geretweet en leidde tot hevige discussie online .

hoegeefje

Kort daarna stond opeens de politie bij hem aan de deur met het verzoek of hij dergelijke uitlatingen niet meer wilde doen.

politietweet

Ondertussen was de tweet volop een eigen leven gaan leiden en diende het als voorbeeld voor degenen die er xenofobische ideeën op nahouden.

De uitspraak van Mol bleek echter niet op zijn eigen ervaringen te berusten, schreef Newsmonkey.be later. Uiteindelijk bleek dat de yogaleraar zijn bericht had geplaatst naar aanleiding van ‘radio en internet bronnen’. Waarschijnlijk doelde hij op een eerder geplaatste tweet van de 15-jarige Sanne uit Amsterdam. Zij zei dinsdagochtend dat klasgenoten van haar opgetogen reageerden op de aanslagen in Brussel.

Sanne1

Sanne2

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig jaar tweette de scholier ook al over een dergelijk incident, waarbij een klasgenoot tijdens één minuut stilte ‘Allah Akbar’ riep . Sanne en ouders laten aan media weten zich verder niet uit te willen laten over de gebeurtenissen.

Telefoontje van burgemeester
Aan het einde van de dag heeft Ivar Mol excuses gekregen voor het feit dat de politie aan de deur stond van burgemeester Paul Depla van Breda. Depla zegt:

Het was een vreselijk domme actie van de gemeente. Ik wist er niks van”, zegt hij tegen RTL Nieuws. “Ik heb Ivar gebeld om excuses aan te bieden.

cc foto: Esther Vargas

Geef een reactie

Laatste reacties (113)