1

&…Twitter officieel geen kleuter meer

Twitter wordt volwassen, maar worden zijn gebruikers dat ook? ... Goldman Sachs baas op scherp na 'Muppet Manifesto' ... &Kabinet weer de tel kwijt met JSF

Meer nieuws vandaag


Twitter vierde gisteren zijn zesde verjaardag. Op 21 maart 2006 stuurde de inmiddels vertrokken CEO Jach Dorsey de wereldberoemde tweet: ‘Just setting up my twttr’. Twitter is dus nu officieel kleuter af, maar of dat ook geldt voor de gebruikers stelde ABC presentator Jimmy Kimmel aan de kaak. Hij vroeg bekende Amerikanen ‘opmerkelijke’ reacties van ‘fans’ onder de loep te nemen.

Het kabinet is de tel weer kwijt over de aanschaf van de JSF. GroenLinks-Kamerlid Arjan El Fassed reageerde gisteren verbaasd over het feit dat CDA en VVD gisteren tegen zijn aangenomen JSF-motie stemde terwijl daarin niets anders staat dan in het regeer- en gedoogakkoord. In het akkoord staat dat er op het tweede testtoestel na, geen JSF-toestellen meer worden aangeschaft in deze regeerperiode.

Goldman Sachs lijkt toch erg geschrokken te zijn door het ‘Muppet Manifesto’ van voormalig medewerker Greg Smith. De bank laat momenteel het interne mailverkeer scannen op het woord ‘muppet’. Smith’s artikel in The New York Times deed veel stof opwaaien omdat volgens hem klanten binnenskamers ‘muppets’ werden genoemd, oftewel dombo’s die je kunt kaalplukken. Verder sprak hij van een ‘vergiftigde bedrijfscultuur’. De hoogste baas van Goldman Sachs Lloyd Blankfein maakte zijn medewerkers in een ‘conference call’ duidelijk dat de beschuldigingen van Smith serieus worden genomen en dat al zijn beweringen de komende tijd worden nagetrokken. (AD)

Amerikaanse vrouwen namen Republikein Rick Perry te grazen via Facebook. Afgelopen week werd in Texas de subsidie voor de pil ingetrokken op aandringen van een wet van gouverneur Perry. Daarop namen vrouwen actie door de Facebook van Perry te bestormen met vragen over menstruatie en de menopauze. Kort daarop werd nieuwe posts geblokkeerd. (The Atlantic)

India komt armen tegemoet door voor hen de prijs van de treinkaartjes niet duurder te maken. De minister van Spoorwegen nam vorige week ontslag nadat was aangekondigd dat de prijs van de treinkaartjes zouden stijgen. Voor Indiers is de trein het belangrijkste vervoersmiddel. De prijsverhoging van de tickets is de eerste in 8 jaar. (Parool)

Het internetgebruik in Nederland is met 18 procent gestegen. Belangrijkste oorzaak van die stijging is niet het aantal mensen dat gebruik maakt van internet, maar het aantal uren dat we gemiddeld surfen. Dat blijkt uit cijfers van JIC STIR. In 2010 waren Nederlanders gemiddeld nog 8,3 uur per week online. In 2011 was dat 9,8 uur. Opmerkelijk is dat juist de groep oudere internetgebruikers de meeste groei laat zien. (Volkskrant)

Een dagelijks glas alcohol beschermt tegen beroerte bij vrouwen. Dat blijkt uit een jarenlang Amerikaans onderzoek. Voor de studie werden 26 jaar lang 83.000 vrouwen gevolgd. Ongeveer 4 procent van de vrouwen die nooit een druppel alcohol dronken, kreeg een beroerte. Bij de vrouwen die een half tot een glas dronken lag dat percentage de helft langer. (RTL-Nieuws)

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reactie