Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Twitter past regels aan na bedreiging vrouwen

  •  
03-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Twitter_StefanLeijon_300
Twitter-baas Tony Wang biedt excuses aan aan vrouwen die via de sociale netwerksite werden bedreigd met bommen en verkrachting
Twitter gaat bedreiging via de sociale netwerksite aanpakken. Er komen strengere regels voor de korte berichten, Twitter zet extra personeel in op tweets te controleren en er komt een meldknop voor ongepaste berichten. Dat meldt de Belgische krant De Standaard.
Aanleiding voor deze aanpassingen zijn de recente bedreigingen aan het adres van enkele Britse feministen, onder wie ook een journaliste van de Britse krant The Guardian, die hadden gepleit voor de afbeelding van een vrouw op de Britse bankbriefjes.
De vrouwen, die een overwinning boekten toen werd besloten om het beeld van auteur Jane Austen te gebruiken op de biljetten van tien pond, werden door meerdere Twitteraars belaagd. Het ging zelfs zo ver dat de vrouwen werden bedreigd met bommen en aanranding, schrijft De Standaard. Scotland Yard onderzoekt klachten van acht mensen, onder meer voor doodsbedreigingen.
Tony Wang, het hoofd van Twitter in Groot-Brittannië, bood zaterdag zijn excuses aan via zijn persoonlijke Twitter-account: 
De bedreigingen waarvan ze slachtoffer werden, zijn gewoon onaanvaardbaar, niet in de reële wereld en ook niet op Twitter
In de huisregels van Twitter is toegevoegd dat verbale bedreigingen niet worden geduld. Extra personeel zal daar strenger op toezien. Volgende maand wordt ten slotte ook de meldknop voor ongepaste boodschap beschikbaar.
Foto-cc: Stefan Leijon

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.