Laatste update 20:28
63

Twitter waarschuwt bij leugenachtige tweets Donald Trump

Twitter heeft onder tweets van Donald Trump een waarschuwing geplaatst dat de Amerikaanse president misleidende informatie geeft. Dat gebeurde onder een paar tweets waarin Trump geheel ten onrechte beweert dat stemmen per post leidt tot fraude en een ongeldige verkiezingsuitslag.

Onder de knop die Twitter heeft toegevoegd kunnen mensen lezen hoe het werkelijk zit. Die link leidt naar een pagina waar factcheckers informatie hebben verzameld over de mogelijkheden van stemmen per post. Meerdere staten overwegen dit in te voeren om vanwege Covid-19 voldoende afstand tussen stemmers te kunnen bewaren. Hoewel er gouverneurs uit zowel Democratische als Republikeinse staten voorstander van dit plan zijn en de mogelijkheden onderzoeken, richt Trump zijn woede zoals gewoonlijk uitsluitend op de Democraten.

Vorige maand is Twitter begonnen met het waarschuwen onder misleidende tweets, om zo de desinformatie over het coronavirus te bestrijden. Twitter maakte ook direct duidelijk dat het niet alleen bij tweets over Covid-19 zou blijven. Het is voor het eerst dat de tweets van Trump als misleidend worden gekwalificeerd. Trump zelf is zoals verwacht woendend op Twitter en noemt het een aantasting van zijn vrijheid van meningsuiting. Ook beschuldigt uitgerekend Trump Twitter nu van inmenging in de Amerikaanse verkiezingen.

Ook dreigt Trump met strenge regelgeving of sluiting van Twitter. “Republikeinen hebben het gevoel dat sociale-mediaplatformen conservatieve stemmen volledig het zwijgen willen opleggen”, klaagt de Amerikaanse president.

cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (63)