40

Twitterophef: ‘Eurlings wordt topman bij KLM’

[Update] Camiel Eurlings ontkent... Demissionair minister van Verkeer en Waterstaat zou voor luchtvaartmaatschappij gaan lobbyen in Den Haag en Brussel... Boze reacties op Twitter zetten vraagtekens bij integriteit.. GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren bereidt Kamervragen voor

Het staat vrijwel vast dat demissionair minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings toetreedt tot de KLM-directie. Een ander lid van de KLM-top, naar verluidt Jan Ernst de Groot, maakt plaats voor de huidige bewindsman. Dat meldt de website Luchtvaartnieuws.nl.

De opzienbarende benoeming is vernomen in kringen rond de directie van Air France-KLM in Frankrijk en Nederland, zo meldt Luchtvaart.nl. Camiel Eurlings, demissionair minister van Verkeer en Waterstaat, vertrouwde zijn nieuwe baan bij KLM ook toe aan enkele vertrouwelingen. Eerdere geruchten daarover zijn officieel nooit tegengesproken. 
Eurlings gaat zich bij de luchtvaartmaatschappij onder andere bezighouden met externe betrekkingen, waaronder de politieke lobby in zowel Den Haag als bij de EU in Brussel. 

[Update] Eurlings zelf ontkent dat hij naar de vliegmaatschappij gaat. RTL-journalist Frits Wester laat via Twitter weten dat hij de demissionair minister heeft gesproken:

Er gaan wat geruchten over internet en twitter dat Camiel Eurlings naar KLM zou gaan. Hij liet me net desgevraagd weten dat het onzin is. 

Volgens Eurlings gaat hij geen gesprekken aan over zijn toekomst met bedrijven en instellingen zolang hij nog minister is.”

Ondanks de ontkenning van Eurlings, wekt het gerucht dat hij naar KLM zou gaan boze reactie op Twitter. Er worden grote vraagtekens geplaatst bij de integriteit van de minister GroenLinks-Kamerlid Liebeth van Tongeren zegt zelfs Kamervragen voor te bereiden.

Van Tongeren: Als een minister besluiten heeft genomen die een bedrijf bevoordelen en hij gaat daar direct werken is het niet integer.

Femke Halsema, fractievoorzitter GroenLinks: Minister moet altijd onafhankelijk zijn: geen sollicitaties in de sector waarvoor je verantwoordelijk bent (als het waar is).

Lees hier verder

Op de foto: Eurlings met Peter Hartman (president-directeur KLM) en Jos Nijhuis (directeur Schiphol Group)

Geef een reactie

Laatste reacties (40)