Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Typisch: CDA-congres mislukt door technische problemen

  •  
09-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
CDA holds an online Election Congress

© Pieter Omtzigt, seen on a screen, during the CDA digital election conference in Maarssen, The Netherlands, 09 January 2021. Due to corona, the conference takes place entirely online and no ca

Er gaan ook nog weleens zaken mis in dit land waarvan je Hugo de Jonge niet de schuld kunt geven. Het CDA besloot zaterdag om zijn partijcongres te staken vanwege aanhoudende technische problemen. De digitale bijeenkomst gaat op een andere dag door, meldt de Volkskrant.
" De CDA-leden hadden zaterdagochtend digitaal hun goedkeuring moeten geven aan het verkiezingsprogramma. Ook kon er gestemd worden over amendementen van de afdelingen. Leden klaagden echter bij voortduring dat zij er niet doorheem kwamen. De partij slaagde er niet in de uitslag van de stemmingen accuraat vast te stellen."
Digitale technologie en het CDA is geen gelukkig huwelijk. Afgelopen zomer moest de partij de lijsttrekkersverkiezing overdoen, omdat er door een beveiligingslek mogelijk valse stemmen waren uitgebracht. Ook bij de nieuwe stemming waren er problemen. Zo meldde de echtgenote van Pieter Omtzigt dat zij een melding kreeg dat ze op Hugo de Jonge had gestemd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.